2020-05-07 422 浏览
程班長台灣美食 唔係未聽過啊嘛?!講野食前 我先講少少程班長背景💬來自台北嘅班長 喺台灣多年來被批為台灣國民黨線眼或者台獨綠店等等 究竟藍定綠? 係一個極大嘅矛盾 咁耐以嚟佢都無做任何反擊回應 直至上月終於出咗一份聲明 雖然都無正面回應 但當中有一句說話:顏色可以偽裝 良知騙不了人佢嚟咗香港都一段好長時間 甚至話香港係第二個家 相信有了解開嘅香港人都知佢黃到發金 多次罷市 幫香港人撲口罩 最近仲見到班長本人 專誠去咗台北保護傘餐廳食lunch💛好 講返正題🙌🏻紅燒半筋半肉麵 完全係食返台灣嘅味道 湯唔淨止香 飲落夠晒濃郁 麵底仲要係我鐘意嘅刀削麵 牛筋牛肉都不錯 喺香港食到呢個水準要拍掌架啦👏🏻另外我仲飲咗杯冬瓜茶 都係台灣味道 因為平時香港嗰啲我好唔鐘意飲 稀得嚟但勁甜🤢
程班長台灣美食 唔係未聽過啊嘛?!
講野食前 我先講少少程班長背景💬