前o個排朋友個BB 出o左世,我地特登入o左東涌探佢兼玩BB。未等齊人,o係附近商場逛下諗住買d 零咀dep 下,最後幫襯o左呢間o係正電梯底一落就係o既台式飲品店。我諗佢主要都係賣台奶o既~ 不過都有唔少小食,甚至正式一個飯都有。點o左個套餐,鹽酥雞拼薯條加珍珠奶茶($43),似乎係即叫即整,都等o左一陣。鹽酥雞係雞粒,鹹香o既外層,裡o面o既雞肉頗為扎實。薯條可以揀焦鹽、海苔同唔記得咩o野味,叫o左海苔。因為d 薯條都係同鹽酥雞放埋同一包o野,總之瀋晒落去。有紫菜碎點綴之下o既薯條,更令人食指大動~最近去台式飯店叫冬瓜茶會比較多,貪佢天然一d,都好耐無乜飲過珍珠奶茶。不過而家飲番,又覺得幾好飲。咁樣o係路邊一路等一路食,跟住o黎o左o個d 朋友又會伸手過o黎抽下水,都幾有風味。

鹽酥雞拼薯條
鹽酥雞