2021-12-23
行入呢間餐廳,第一個感覺是侍應們都好有禮貌,而且都會熱情介紹有什麼好吃的。餐廳入邊環境都好好,燈光同裝修嘅配合令人感覺很放鬆,光猛得來又坐得舒服,餐桌座位都很闊落,適合約朋友同事坐低傾吓計。胡椒三星蔥肉包好好食,唔會太油膩,蔥肉包個包都好綿好有口感,唔會好粗,包嘅餡少少辣好香。薑母黑麻油雞湯個湯好甜,啲雞肉都好好食好滑下,雞骨煲到好林,所以要咬碎雞骨無難度。滿滿骨膠原豬手豬手唔會好鹹,味道都好夠,識落好軟滑,豬骨都咁炆到好軟林,好易食。桂圓紅棗杞子芋圓湯圓個湯比較甜,飲落去好濃桂花味桂圓味,配搭芝麻餡湯圓,正。甜品還配有芋圓、紅棗、杞子,吃著感覺好養生。成餐飯以呢個甜品作結尾,好滿足。原味純米水(熱)+ 草莓優格米水(凍)草莓優格米水一端上來餐枱上就已經好香草莓味,食落去唔會好甜,有啲酸酸地,几好。原味純米水飲落清清地淡淡地。
胡椒三星蔥肉包
薑母黑麻油雞湯
滿滿骨膠原豬手
桂圓紅棗杞子芋圓湯圓
成餐飯以呢個甜品作結尾,好滿足。
原味純米水(熱)+ 草莓優格米水(凍)
原味純米水飲落清清地淡淡地。