2022-05-17 27 浏览
黑布小巷之前開係旺角,已經聽聞過🤤今日終於有機會黎到~呢幾日落大雨😤就算落幾大雨都要食到,去到差唔多坐滿人一定要叫吐司,咁出名流晒芝士醬汁出黎,我叫左麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司,估吾到真係夠辣喎,麻香辛辣超級惹味,我呢啲冇辣不歡勁岩食。做到熔岩芝士,半熟流心蛋,食落軟綿既芝士,肉扒都醃得好入味,一邊食啲汁一邊滴落兜上😂好彩有手套提供炸古早味手工滷肉飯~傳統台式做法,配自家制滷水汁,成碗飯有唔少肥豬肉😆真係要有肥豬肉先好食㗎,嚟得真係唔好講話要減肥😋酸蘿蔔係呢個時候都好重要,一碗嘅份量幾多,肉同飯,仲有肥豬肉,你明既 花枝丸彈牙最重要唔油膩,加左淮鹽好香口。台灣香腸好明顯食到脂肪粒豬肉粒質感,皮衣脆,口感好,有顆粒感,味道亦好食,就係台灣腸特色最後甜品係黑糖紅棗薑三色圓,竟然三種圓我都食到唔同味道🤣認真好多地方都食唔到味㗎,黑糖水同時加入薑,陣陣薑味係口入面吾肯走,呢碗甜品好得我歡喜好想帶肥仔黎試吓😮‍💨但三文治辣佢有機會食唔到,咁我哋每人一份三文治啦,期待下次再去