2021-03-01
之前答應過謙謙會同佢去屯門市中心的 Lego Store 睇Lego 的,上星期終於抽到時間去了, 講明只睇不買的我,怕謙謙唔肯走,我就用美食吸引佢 😆。我同佢講我地去食拌麵呀!謙即過走去食。✌✌✌因為知道謙謙的口味,所以特別帶佢來老媽拌麵,仲比佢自己選野食和飲品,以下係我地今次叫的食物:🍜 和牛炸醬拌麵 (和牛肉碎)~ 我見到可以免費加麵底都幫謙謙加了,來到麵的份量都ok 謙謙都可以食得哂,因為拌麵的材料全是謙謙喜愛的, 有齊蘿蔔絲,雲耳絲,青瓜絲,牛肉粒和太陽蛋,所有野拌勻來食份外滋味。🥤老媽黑糖珍珠鮮奶 ~ 香滑的鮮奶加左黑糖珍珠好夾,每粒珍珠都夠煙韌唔會好硬。🍛 豆乳香香雞飯 (香港限定)~ 哈哈開頭我絕對係見到香港限定先叫冇諗過係咩味道的,來到見到一沾笑左, 原來係腐乳醬,不過堅有驚喜,原來炸雞點呢個醬配飯食幾正的,就算香香雞唔點醬,就咁食都已經皮脆肉嫩。🥤老媽黑糖珍珠朱古力 ~ 香濃的朱古力配上珍珠超搭,每吸一口都有黑糖珍珠,可以買買細嚼,而因為我腸胃唔太飲得鮮奶,所以我超愛呢杯朱古力。🥰