2021-06-22
今日約左舊同事飯聚,呢排天氣太熱,想食d輕巧麵類,於是就揾左呢間台灣人氣牛肉麵試下。餐廳位於銅鑼灣謝斐道Tower 535地庫,餐廳裝飾簡約,帶有台灣風格,可以當自己去左旅行。去到餐廳,侍應有禮貌地帶入座,今晚我地點左: 麻辣嫩五花牛肉麵, 蒜香手撕雞乾拌麵,新鮮豚肉鍋貼,珍珠奶茶,胚芽珍珠奶茶。麻辣嫩五花牛肉麵,湯底辣度適中,湯味散出淡淡清香, 闊身手切刀工麵,麵身爽滑,煙韌彈牙,闊身麵配上麻辣湯底,確係絕配。 牛肉份量多而有牛味,似生牛肉湯河感覺,好味。蒜香手撕雞乾拌麵,手撕雞乾配上蒜香汁,加上花生碎,香蔥,味道上高了一個層次, 手撕雞乾嫩滑,值得推薦。豚肉鍋貼同平時食開的完全不一樣。 大大隻,豚肉份量十足,咬落去有肉汁流出, 真係不得了。2杯珍珠奶茶的珍珠細細粒, 煙煙韌韌,感覺好QQ。今晚我地2人都十分滿足。
2杯珍珠奶茶的珍珠細細粒, 煙煙韌韌,感覺好QQ。
今晚我地2人都十分滿足。