鮮芋仙終於過到泥香港喇❤️ 話哂都係香港第一間分店,到底同台灣個邊有咩分別呢?水準又拍唔拍得住台灣呢?🤣 我地當然即刻幫你哋依幫芋圓控試下啦!-芋薯圓Q麻糬牛奶冰 ($52) 🍔強烈推薦依款!打卡一流之餘,入面仲有齊芋薯圓、小芋圓、黑糖同原味Q麻糬,同冬瓜凍。前面個4款絕對能夠滿足一班煙韌控🤣 芋薯圖入面有番薯蓉,而黑糖麻糬比想像中突出!冰底都算細滑,唔會咬到好大舊嘅冰塊❄️ 加埋個雲呢嗱雪糕球,份量真係大到兩個女囝都未必食得晒,3個人食就差唔多喇😂👨‍👧‍👦招牌仙草沙冰($45) 話明泥食芋圓,呢度嘅芋圓當然有返咁上下水準😍 口感夠晒Q彈,仙草凍味道清爽香醇🌿 至於小芋圓冬瓜茶($29) 好大杯🤣 冬瓜茶偏甜,小芋圓超多,每飲一啖都好嚼口🤓係略嫌少左啲番薯同芋頭味~-其實🍔都係深圳食過鮮芋仙,食完就知個差別係邊🤭 香港用左台灣入口材料嘅關係,所以無論味道同份量都喺香港比較優勝,質素會比較貼近台灣😺

2019-04-01