佢台灣咁出名一直都好想去食💗最近原來將軍澳海濱公園附近都開咗分店,去開嗰頭,即刻去吃吃🥳位置就係喺Donki下面,好容易搵。裏面木系裝修好舒服,坐卡位好闊落👍🏼◾️麻辣嫩五花牛肉麵 $84好鍾意個湯頭💗非常濃郁,微辣麻香有層次,而輕涮過嘅牛五花肉味濃。落單嗰時可以揀手工麵/細麵。我揀咗粗手工麵,D手工麵好掛汁,入口彈牙又充滿嚼勁,口感一流👍🏼◾️青花椒香手撕雞乾拌麵 $78有青花椒丶高湯來拌麵👍🏼微微麻辣挺香口,拌以嫩滑嘅手撕雞,好有台式風味。◾️紅油抄手 $48餃子上面淋上咗微辣微麻嘅紅油,仲有芽菜同花生粒,食落去好有口感,唔會太辣。而餃皮好薄身💗豬肉餡惹味多汁,好滋味!◾️台式飲品🧋$28 點咗好經典嘅「香芋珍珠奶茶」同埋「胚芽珍珠奶茶」,份量都好大杯,唔算好甜,台式珍茶襯台式牛肉麵就啱晒👍🏼

◾️麻辣嫩五花牛肉麵 $84

◾️青花椒香手撕雞乾拌麵 $78