2021-11-14
今日同屋企人去咗旺角食夫妻沸片,唔好以為係辣辣菜,其實都有唔辣嘅選擇😉重要啲擺盤好特別添,打卡岩哂😆😆美人鍋~養顏花膠雞鍋 ($328)🐔🐔又係滋潤嘅花膠雞窩呢間舖頭嘅雞都幾滑花膠份量好足,仲幫我哋切好咗一嚿嚿細舊方便分享,但係撈極都仲有,勁足料☺️☺️夫妻火鍋壽司盛($388)🍣🍣呢個壽司盛玩味十足,好啱打卡😚😚佢將鮑魚、蝦、豬肉、牛肉扮成壽司嘅魚片,跟住下邊就係唔同嘅滑類做成飯嘅形狀,再擺喺日式壽司盤上,賣相好靚好精緻🤩🤩海鮮拼盤 ($388)🦐🐟海鮮拼盤有齊鮑魚,元貝,帆立貝,蝦,蠔同埋桂花蚌,龍躉,材料都好新鮮,打邊爐一人分d 就岩哂啦🤤🤤繁花似錦 ($138)🥦🥬🥒🥗打邊爐梗係要食多啲菜,唔知揀邊個好就直接揀咗呢個拼盤😛😛佢個名真係好靚,而且每樣嘅蔬菜同埋菇都有少少,岩哂選擇困難既我手切牛小排 ($238)🐮🐮雪花非常均勻,切到細細塊方便食用,仲要肥瘦均勻,雖然係小size嘅份量,但係都夠我哋幾個分啦老油條 ($48)呢個係台式打邊爐既特色食物,我地特登叫黎一試,吸湯底既汁一流😋😋📍 夫妻沸片-台式麻辣火鍋 (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號舖
美人鍋~養顏花膠雞鍋 ($328)🐔🐔
夫妻火鍋壽司盛($388)🍣🍣
海鮮拼盤 ($388)🦐🐟
繁花似錦 ($138)🥦🥬🥒🥗
手切牛小排 ($238)🐮🐮
老油條 ($48)
📍 夫妻沸片-台式麻辣火鍋 (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號舖