2022-02-12
😽 適合freelancer同學生停留的Cafe @Lagomkaffe依家自修室Close左,想搵一個地方可以逃離屋企既休閒好好地做下嘢都真係唔容易🥲今次就介紹呢間 @lagomkaffe 比大家👍🏻呢間嘢主打就係大空間,所以基本上都唔會滿位(就算係lunch hour)。而今次我去既觀塘呢間都係比較自由,室外可以吸水煙,而且都係Pet-Friendly。一個人坐幾耐都冇人趕你走,社交恐懼者表示坐Cafe最怕就係被人感覺麻煩但又唔想走🥲冇得好好感受氣氛。而且佢採用QR code落單,唔洗擔心Waiter見唔到你🤣🧡 白上一面啡 $42 (6.5/10)因為呢杯被譽為打卡專用先試下,但係感覺唔算好打卡🤣同埋影得佢兩層都已經冇左,味道都係普通🥲💛 Matcha Tiramisu $30 (8/10)我嗰陣睇到Menu嗰陣都驚訝左,點解會咁平既,可能細細份啦~結果好大份🥺🥺好抵食,抹茶味都好香,而且有瀑布奶蓋效果🤩手指餅都濕潤。雖然唔係話好似其他cafe咁好味,但係呢個價錢絕對都抵食既!🍎🍇🍓🍑 雜錦水果茶 $50 (8/10)呢杯水果茶感覺都好香,而且真材實料見到好多水果🫐同埋有水果香而
🧡 白上一面啡 $42 (6.5/10)
💛 Matcha Tiramisu $30 (8/10)
🍎🍇🍓🍑 雜錦水果茶 $50 (8/10)
呢杯水果茶感覺都好香,而且真材實料見到好多水果🫐同埋有水果香而又不太甜,我幾鍾意呢杯嘢😁
因為感覺喺度食正餐唔太抵,所以我都嗌飲品甜品比較多。可能因為最近疫情有甜品減價供應,佢嘅甜品所有都係$30,非常之抵。不過要注意佢哋淨係收現金🥲不過因為佢遠離市區,都幾隱世🧡