2019-05-29 109 浏览
朋友生日飯指定要食麻辣火鍋,我地就精選咗呢間試下!有齊台式養生鍋同埋四川麻辣火鍋,仲要係任食嘅,非常好🤩一入去就聞到勁大陣麻辣火鍋味,訂咗位好快就有人帶入座。依家做緊新張優惠,唔使300就可以任食麻辣火鍋,好多經典配料都可以無限添加!揀完套餐就可以出去拎醬油~出面都有幾款開胃小食蔬菜類都係出面自己拎,咁放好似係入面種菜咁😂返到去就有燉湯飲咗先!雪燕桃膠皂角米膠原三寶養顏烏雞蔘湯嘩,個名勁長,一睇就覺得好滋潤咁就揀咗飲落都好似雞湯,唔似湯水,好多膠質。飲完就開始用個湯打邊爐,免費轉鴛鴦湯底,另外拼多個麻辣鴨血鍋。第一轉係特定嘅精選火鍋配料海鮮拼盤有鮮蝦、鮑魚、元貝、廣島蠔。鮑魚同蝦都好甜呀!鮑魚多肉而且又唔太韌,蝦都好新鮮。另外仲有招牌鵝腸、唔同肉類、鴨舌、蔬菜等等。用麻辣湯煮嘅鴨舌好惹味!仲有台灣水蓮食添,但想再食就要加錢了。麻辣牛肉辣得好正,仲有大大塊嘅油豆腐串,吸晒啲湯!其實食完以上嘅食物已經飽飽地,但又想試多啲款式,好彩每款份量都細,可以食多啲唔同嘅餸~窩蛋牛肉好滑漏,醉雞都醃得好入味,肉類最愛呢兩款。好似餐牌咁寫「飽到上心口都要食埋佢」黑糖糍粑同冰粉,本身仲辣緊,食返啖冰粉即刻

一入去就聞到勁大陣麻辣火鍋味,訂咗位好快就有人帶入座。

揀完套餐就可以出去拎醬油~
出面都有幾款開胃小食

蔬菜類都係出面自己拎,咁放好似係入面種菜咁😂

返到去就有燉湯飲咗先!

雪燕桃膠皂角米膠原三寶養顏烏雞蔘湯
嘩,個名勁長,一睇就覺得好滋潤咁就揀咗
飲落都好似雞湯,唔似湯水,好多膠質。

第一轉係特定嘅精選火鍋配料

麻辣牛肉辣得好正,仲有大大塊嘅油豆腐串,吸晒啲湯!

窩蛋牛肉好滑漏,醉雞都醃得好入味,肉類最愛呢兩款。

好似餐牌咁寫「飽到上心口都要食埋佢」

黑糖糍粑同冰粉,本身仲辣緊,食返啖冰粉即刻解咗好多,同埋有好多粒粒配料,都幾正宗!糍粑中間比較空心,而且有啲痴牙,食一兩舊就止了。

全場由頭食到尾嘅仲有鴨血,同本身個麻辣湯真係好夾,又滑滑的, 我覺得凈係任食鴨血都好抵啦!要推介畀身邊鐘意食麻辣火鍋嘅fd 先🤪
2019-05-23