喺社交網站見到養心殿旗下開咗間養心麵,仲係台式車仔麵,食既餸菜都會係台式火鍋可以出現既,去開銅鑼灣就特登約朋友去試下。舖頭開係富德樓下面,係灣仔同銅鑼灣既中間,唔係話好大間,不過都易搵既。舖頭都唔算大間,位置唔算多,吧枱位比較多,而吧枱位都幾高,再加上碗麵有啲高身,生得細粒既朋友仔有啲難食到。食物選擇方面,覺得佢都算幾多特別嘢食揀,麵底都算多選擇,而且仲有台灣既關廟麵添。我就叫咗個鴨血、牛筋同涷豆腐既美人湯車仔麵,鴨血係香港多數只會係台式火鍋上出現,好難得係食車仔麵可以食到,都幾好食。牛筋都唔錯,不過平時打邊爐食開既涷豆腐放落車仔麵就因為湯底唔夠平時咁熱所以變得無咁好食,唔太建議大家叫呢樣。美人湯入面有桃膠既~朋友叫個碗~不過呢度無餐,全部飲品都要另外加錢叫,但係又無水提供呢樣真係要改善下喇~

美人湯入面有桃膠既~

朋友叫個碗~

不過呢度無餐,全部飲品都要另外加錢叫,但係又無水提供
呢樣真係要改善下喇~