2019-05-15
今天有台灣的朋友嚟香港,於是帶佢嚟尖沙咀試下呢款台式臭臭鍋。
最後當然要也一杯冰冰的飲料,套餐本來有飲料送,加7蚊可以換30塊以下的細飲品,所以我加了7蚊換了一杯金柑檸檬梳打。金柑檸檬梳打有少少酸,但可以消消滯,是很不錯的滿足
呢間餐廳超級抵食,首先係有九款一人鍋套餐外,仲可以加其他食材、幾款小食和飲品,而且套餐是鍋加飯或粉絲。一定夠飽!而我就點了台式麻辣鍋,鍋有泡面、金菇、豬血、豬腸、芫荽、日式魚蛋等等,而且每個鍋都可以跟飯/粉絲,辣湯底配粉絲真係一流!
每個台式鍋大概$100多啲, 而且仲要有好多湯底選擇,配搭嘅食物又有好多,就算唔額外加其他食物,都夠曬食,性價比真係好高貪吃的我另外再加配了一份麻辣臭豆腐。味道挺好,不算很臭的,以為會是炸的,點知是鹵水果種,但是味道也很特別,而且都幾辣,爽!