係九龍灣返工有好多餐廳/外賣店都好想試,最近就去左新開既【牛壹台食】試下。呢間外賣其實以前只係做海南鷄,但最近就新加左台灣菜。今次就試左兩個出名既招牌主食。紅燒牛肉麵:牛肉分量好多,湯底好香牛肉味,而且麵既分量都好多、麵粉味好足。不過略嫌“紅燒”味無咩,不過整體算唔錯。特色椰香海南鷄飯:海南鷄好嫩滑,分量多,有鷄味。不過可能係外賣店,D飯有可能係整定係到,所以有少少偏乾。不過D汁可以補救返。海苔鹽酥鷄:唔太似平時食既鹽酥鷄,比較似美式既popcorn chicken。其實味道係唔錯,不過唔係我expect既鹽酥鷄。金梅地瓜條:呢個個人比較推薦,厚切地瓜條,非常脆。另外仲加左酸酸甜甜既梅子粉,好解膩!熱柚子茶:正正常常,唔會太稀同淡。

熱柚子茶:正正常常,唔會太稀同淡。