2022-05-21 75 浏览
銅鑼灣食肆競爭真係好大,我喺網上面見到依間評價唔錯嘅台式火鍋,但係嗰陣食午餐,唔想食咁Heavy,決定嗌佢嘅午餐試吓。麻辣養生湯+白飯麻辣養生湯,除咗可以食到麻辣香味之外,入面配料仲好豐富,有杞子、紅棗、豬紅,冬菇等等,真係好啱女仔滋補,但又唔會有苦味好難飲,仲可以撈飯一齊食!好味!冷泡白桃烏龍茶佢貼心嘅位係,佢係預先有個膠樽裝好,就算飲唔晒都可以拎走,而且泡茶泡得好香,有甜甜的白桃味,茶味都唔錯。手拍小青瓜醬汁有蒜頭,豉油,麻辣味。啱晒夏天食嘅一個前菜。青瓜很爽口,配上麻辣汁,令到青瓜更上一層樓。鹽酥雞拼滷肉飯嘅鹽酥雞超級脆口,仲要拼埋唔係特別肥嘅滷肉飯。成個感覺就冇咁肥膩。真係想一試再試!食完啲炸嘢之後,飲番杯杞子杭菊露就真係啱晒。菊花味勁重飲得出佢勁足料。仲要杯嘢唔係特別甜。啱晒怕熱氣嘅朋友

麻辣養生湯+白飯

冷泡白桃烏龍茶