2017-06-24
嚟到大鴻輝中心有好多間放題同火鍋, 之所以喺眾多間之中揀咗馬辣就係因為 "台式" 兩字, 本住一探與港式究竟有咩分別!! 湯底可以揀2款, 我就揀咗台式麻辣鍋 + 杏汁蜂巢豆腐鍋 😌 麻辣有2種辣度可以揀, 我就揀咗1隻辣椒, 唔算好辣, 但喺辣味之中帶點香料味, 味道還可以. 而豆腐鍋就唔係好食得出杏汁同蜂巢呢啲味道.一次過試哂4款牛肉, 呢度嘅牛肉味道都幾濃郁, 質素唔差!出到去火鍋材料自選區, 有唔少丸類可以揀, 最好食係面層帶金黃色嘅流心芝士丸😋 另一個特別啲嘅丸係黑蚊蚊嗰粒墨丸, 至於烚完之後個樣就....而較為有台式風味嘅可能係呢個麻吉燒😆 放落火鍋烚一陣, 咬落外皮煙煙韌韌, 入面就係花生饀, 好似食緊湯丸咁, 幾好食!!整體嚟講牛肉唔錯, 亦有好多火煱材料可以揀, 閒日任食2小時都係百幾蚊都算係唔錯選擇~
一次過試哂4款牛肉, 呢度嘅牛肉味道都幾濃郁, 質素唔差!