2025-04-23
😆間中都會返爹哋媽咪屋企食飯,但係最近佢哋屋企個廚房裝修,搞到冇得返去黐餐,細佬提議不如近近哋去圍方食,其實細佬之前已經引誘媽咪話呢間好食,但就話因為啲枱有啲狹窄所以冇去。今次又咁啱諗唔到食乜嘢喎,同埋早咗去又冇乜人,所以就決定去試下,唔知係咪因為我哋六個人同埋早去,佢畀咗張圓枱我哋自成一角,爹哋媽咪表示坐得好舒服唔會逼夾,下次醒目喇早啲去就有圓枱作唔使逼!入正題喇介紹返呢間就係 @coucouhotpothk 湊湊火鍋‧茶憩,當日我哋叫咗個四人餐,你可能會話你地六個人喎,叫四人餐夠唔夠食㗎?本身我同爸爸媽媽食嘢比較少,所以叫四人餐係足夠嘅,同埋我想講佢個四人餐份量好大份。如果你食嘢份量比較大嘅,佢哋有啲優惠價食物畀你哋散叫,我哋都係叫多咗一份牛頸脊,同埋一個海鮮拼盤,本身個餐呢到已經有個四人份量海鮮拼盤,我哋叫多個二人嘅海鮮拼盤,純粹係因為想每個屋企人,都有一隻鮑魚同埋一隻扇貝,如果你覺得足夠嘅可以唔使額外叫。我細佬極力推薦 #竹笙蟹粉魚湯鍋 #胡椒豬肚雞鍋 呢兩個湯底,細佬仲叫我哋湯底一到即刻整返碗飲,試曬兩個湯底屋企人都話好好飲!整體環境食物我都好滿意,唯獨係有一樣嘢希望可以改進
整體環境食物我都好滿意,唯獨係有一樣嘢希望可以改進,就係職員唔夠積極,我哋食完收咗隻碟,但冇主動幫我哋另一碟食材上枱,要我哋示意佢,佢先識幫我哋擺上枱,希望下次可以注意返呢一點!