2021-05-06
同朋友行完街見肚餓 搵下附近有咩食見尼間燈籠滷味好多人排隊食 吃貨心態排得隊既就應該唔會差得去邊架啦🤣🤣我地排咗15min 就有位✨招牌燈龍滷味超級多配料比大家選擇,我地就嗌咗大腸、蹄膀、豬耳朵、白蘿蔔、椰菜花、甜不辣配王子麵。湯底方面,醬汁香濃帶有甜味,可惜湯比得勁少1/3都無😂,整體啲餸都好食而且夠入味。✨麻辣鴨血冬粉我本身係唔食得太辣既人,尼碗麻辣鴨血冬粉,辣到適中,惹味香口忍唔住好快就食哂😂不過鴨血份量唔多得3-4舊✨人氣爆漿蔥抓蛋餅(芋泥肉鬆+芝士$6)尼款小食我覺得大家可以食,外皮非常鬆脆,芋泥肉鬆餡料好多,雖然芝士唔係拉絲但都Ok,配埋燒汁?🤔我諗應該係燒汁,味道更豐富,鹹中帶有芋泥甜味,不錯👍🏻✨板橋夜市蚵仔酥👎🏻👎🏻(不推薦)🥲超級失望,一睇相就見到炸到好似雞塊咁大件,食落好似食空氣咁😂炸粉厚到勁硬,完全食唔到有蚵仔整體黎講中規中矩,因為見咁多人排隊期望會高啲,但水準正常,如果唔洗排隊食我都覺得可以一試,但如果要排30分鐘以上既話,我會建議食其他😂
見尼間燈籠滷味好多人排隊食
✨招牌燈龍滷味
✨麻辣鴨血冬粉
✨人氣爆漿蔥抓蛋餅(芋泥肉鬆+芝士$6)
✨板橋夜市蚵仔酥👎🏻👎🏻(不推薦)