2020-04-30
大家對呢間滷味店一定吾會感到陌生😀舖頭用左台灣總店直送秘傳配方滷湯,內含數十種中藥材,經過門口都聞到啲香味💕客人可以挑選自己鐘意既食材,組合成獨有既滷味拼盤❣️餐廳午市仲有三個套餐:🇦 師大超人氣組合🇧吃你滷味套餐🇨健康有營套餐,同朋友仔分別試左A、B餐🥢A餐$59,有甜不辣、豬肉片、高麗菜、杏鮑菇、花枝丸、白蘿蔔,麵就揀左油麵🍜 白蘿蔔好清甜👍🏻甜不辣煙韌有咬口👍🏻花枝丸都吾錯👌🏻其他食材就一般🙈 油麵份量好多,超滿肚😀B餐$56,有豬腱肉、豬耳朵、雞腎、大腸、高麗菜,麵就揀左粉絲🍜 仲加左米血糕呀😋 呢個組合好吸引❣️ 豬大腸好腍👍🏻豬耳、雞腎爽口👍🏻米血糕帶點嚼口又吾會過硬🤤 所有野都好好味💛 粉絲索晒啲滷汁精華,非常濃郁🤤 同時因為粉絲吸力強勁,食多左會覺得咸🙊 呢個時候飲冰涼既冬瓜茶真係好爽😘