一間充滿文青格調既小店,食物選擇多又豐富,呢到有各式台式主食、爐端燒、小食、燉湯、甜品及飲品如冷泡茶!有句話我覺得好岩聽”人生有六成時間都是在等待⏳”而當中最值得等既莫過於美味既食物!所以遇到美味既食物就要盡情享受🤗一間餐廳仲可以同時食到台式爐端燒同台式小食😋🌟台式爐端燒推介:牛肩甲🐄平時食開牛肉,未試過,所以就試下,牛味同樣濃郁,口感適中唔會過韌,上面灑上鹽花就已經令味道好突出,好食!另外🌟台式主食亦有好多款值得推介:燒雞泡魚乾夠香同煙韌帶微脆口感好正烤香腸甜甜的,外帶點脆台式烤香腸外,仲有埋黑色既膶腸,幾特別,平常比較少吃到,當然相比香腸,個人較為喜愛香腸基隆市甜不辣煙韌彈牙😋台式牛筋牛肚麵跟三小碟前菜🍜一次過食齊手筋牛肚,鍾意夠煙韌又入味麵條夠闊,口感十足湯底香濃古早藥膳排骨湯好清甜,飲完唔會口渴,而且配料好多好入味🤤飲品份量好大杯,冬瓜鮮奶有我最鍾意飲既冬瓜茶加上鮮奶,奶香滑,入口帶點冬瓜茶香冷泡白桃🍑烏龍,好香🍑香,烏龍甘而不澀,下次可以買外賣帶返屋企😋✌🏻

一間餐廳仲可以同時食到台式爐端燒同台式小食😋

🌟台式爐端燒推介:

烤香腸甜甜的,外帶點脆

基隆市甜不辣

煙韌彈牙😋

台式牛筋牛肚麵跟三小碟前菜🍜
一次過食齊手筋牛肚,鍾意夠煙韌又入味
麵條夠闊,口感十足
湯底香濃

古早藥膳排骨湯好清甜,飲完唔會口渴,而且配料好多好入味🤤