2020-10-27 743 浏览
荃灣如心廣場翻新完開左咁耐一直都未去過,今日難得放假就約埋朋友一齊行下呢到,睇下有咩新搞作。行到餓,自然就想搵野食!如心廣場啲餐廳普遍都好吸引,門面又裝修到靚一靚,不過靚係有代價,係呢到食野都唔平,想搵間平民啲既都難。不過呢間「饞.食堂 」價錢就好ok啦!主打台式食品,餐廳亦裝修得大方得體,一啲都唔輸蝕比其他貴價餐廳。入面都裝修得好有styles,坐得巧c伏。套餐選擇唔算多,都係普遍既台式食物,不過貴精不貴多!我就叫左個鹽酥雞滷肉飯,套餐包前菜同飯。前菜係腌菜,酸酸甜甜好開胃。鹽酥雞係椒鹽味,外脆內軟,keep到入面啲雞既肉汁,而且份量一啲都唔少。如果有其他調味粉比我地自己揀就更好!滷肉都唔差,夠晒咸,好岩送飯。友人叫左鳳梨蝦球,同樣大大份,上面有啲蛋黃醬,蝦球用左面包屑黎炸,脆卜卜。入面係大大隻鮮蝦,連蝦尾都炸得好脆,可以食埋落肚。味道好有層次,先係蛋黃醬既咸,再到炸面包屑既香脆,最後係蝦鮮味,認真抵讚!最後埋單兩個人158,大大份都算ok抵食。

入面都裝修得好有styles,坐得巧c伏。

套餐選擇唔算多,都係普遍既台式食物,不過貴精不貴多!

最後埋單兩個人158,大大份都算ok抵食。
2020-10-26