2022-07-21 34 浏览
行開尖沙咀見到新開左一間火鍋店,仲要係台式,當然要試吓啦😋餐廳環境樓底比較高,座位都比較闊,有梳化位,坐得相當舒服🥳鍾意食辣肯定唔會放過佢嘅牛品秘製麻辣鍋,一於嗌呢個試吓😋我哋嗌左:手工蝦滑、牛舌片、封門柳、花雕酒雞件。蝦滑就口感細滑,打邊爐我哋最鍾意就係食牛舌,因為牛舌有口感,但又唔會過韌,係我哋推介嘅encore之選👍 花雕酒雞件亦唔錯,有時食醉雞很怕醉過龍,令雞肉變苦,呢個醉得入味恰到好處,肉都滑。以台灣菜為主打,又點少得台式小食呢?如果你鍾意食台灣嘢嘅話,呢度有鹽酥雞、台式甜不辣,鹽酥雞味道很夠、炸得好脆口👍甜不辣厚度跟口感都比一般甜不辣更為好味,口感酥脆,裡頭係QQ的,其實單食味道就很足夠,唔會炸到太乾都唔油膩~食起身冇油膩感,越食越想食😋另外五味墨魚仔嘅墨魚肉質都好煙韌,調味料落得好好,好回味😋係咪好吸引呢大家快啲去試啦🥳而且員工嘅服務態度都唔錯,食得開心又滿足🥳
行開尖沙咀見到新開左一間火鍋店,仲要係台式,當然要試吓啦😋

餐廳環境樓底比較高,座位都比較闊,有梳化位,坐得相當舒服🥳

另外五味墨魚仔嘅墨魚肉質都好煙韌,調味料落得好好,好回味😋