2022-09-25
今日同朋友慶祝生日🎂 就帶左佢去將軍澳到食呢間邊爐任食放題🫕呢度個menu有分6個放題套餐我地揀左中間grade $298嘅餐😌有美國prime grade極上牛頸脊 同埋 西班牙伊比利亞黑毛豬😍都係任食架平日夜晚嘅人流都好多 好多人等位不過我地book左枱 所以唔洗排隊就入到去食lu😆店員叫我地每人揀左個湯底先 就帶我地入座佢總共有12款湯底可以揀💖我揀左04藥膳蟲草花桃膠雞湯朋友揀左12藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯 (+$10)-一坐到埋位店員已經拎緊個鍋出黎啦 超快手🤩佢地幫我地開爐嘅時候 我地就即刻出左去拎野食😌呢度放題區有好多唔同嘅丸類、菜類、麵類、肉類🍡丸類好多都好台式 有甜不辣、花枝丸等等🥬菜類除左常見嘅生菜、油麥菜等 仲有superfood 羽衣甘藍添😳🍜麵類有粉絲、烏冬、公仔麵等 朋友超簙土意個烏冬 話佢好煙韌 好似蹈庭烏冬~🥩肉類就有雞腿肉、魚柳、仲有啲加工肉類~-返到埋位個煲已經滾左 即刻食得lu😋藥膳蟲草花桃膠雞湯好香甜 又唔會太濃入面有好多蟲草同埋桃膠 好養生呀💖藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯就超多鴨血同豆腐隻辣好香又麻 鍾意食辣嘅人一定要試呀😍-🥤飲品有兩個大雪櫃 剩
就帶左佢去將軍澳到食呢間邊爐任食放題🫕
呢度個menu有分6個放題套餐
我地揀左中間grade $298嘅餐😌
平日夜晚嘅人流都好多 好多人等位
不過我地book左枱 所以唔洗排隊就入到去食lu😆
店員叫我地每人揀左個湯底先 就帶我地入座
佢總共有12款湯底可以揀💖
我揀左04藥膳蟲草花桃膠雞湯
朋友揀左12藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯 (+$10)
一坐到埋位店員已經拎緊個鍋出黎啦 超快手🤩
佢地幫我地開爐嘅時候 我地就即刻出左去拎野食😌
呢度放題區有好多唔同嘅丸類、菜類、麵類、肉類
🍡丸類好多都好台式 有甜不辣、花枝丸等等
🥩肉類就有雞腿肉、魚柳、仲有啲加工肉類~
返到埋位個煲已經滾左 即刻食得lu😋
藥膳蟲草花桃膠雞湯好香甜 又唔會太濃