2017-04-24 56 浏览
好少介紹甜品店,但係呢間係我近黎食過數一數二嘅甜品店!佢嘅位置好方便,就係正淘大戲院隔黎!係出面睇嘅時候覺得呢間甜品店嘅裝飾幾靚,好適合鍾意影相嘅女仔!甜入心嘅主打甜品就係椰皇子系列,咁當然要試下啦!我同朋友今日就試左焦糖布丁椰皇子。本身我地都鍾意食焦糖布丁,而呢個嘅焦糖味好香,難怪係椰皇子系列嘅熱賣,從來都冇諗過焦糖布丁同椰皇子可以咁夾!除咗每間甜品點嘅必食之外,我地都鍾意食心太軟。我地叫左最傳統嘅朱古力心太軟配雲呢拿雪糕,佢嘅朱古力溶醬好夠熱,又滑身體,配埋雲呢拿雪糕,呢個就係傳統嘅朱古力心太軟嘅最佳試範啦!下次有機會我想試埋綠茶心太軟!黑松露菌吐司粒粒山係我地第一次試嘅吐司組合,出乎我地嘅估計,呢個配搭好新鮮同夾。首先,黑松露菌就已經令到食物好香,好吸引。上面係出面其他甜品店難啲食到嘅黑松露菌雪糕,而佢嘅吐司雖然切成一粒粒,但係加埋一齊分量真係好多。我同朋友食完呢到甜點就係覺得好飽,係甜品之中嘅超值之選!最後我地叫左兩杯飲品,分別係益力多沙冰同峰之戀(類似巨峰梳打加雪糕)兩杯都唔錯呀!呢間甜品店值得再試
2017-04-12