2016-09-10
成日覺得西九美食廣場入面卧虎藏龍,有好多又平又抵又好食既美食網上睇到介紹而得知呢間喇沙專門店,42-45蚊包埋野飲,其實真係好抵。講返重點,喇沙湯底真係無得輸,濃香椰汁味襯托下帶有絲絲辣味,而且飲得出陣陣蝦乾味,真係好鮮甜。老實講係香港食得喇沙都係唔辣既,我又未去過馬拉,未食過正宗既喇沙,所以佢正唔正宗我真係唔知,但真係好好味而且豬排大大塊,食得出有醃過,而且配菜有半邊烚蛋,沾上湯汁黎食,夾到無朋友。略嫌麵底太淋,但都無影響我食慾,我飲哂佢成個湯底,飲完都唔會口渴,証明無味精。同行朋友就試冬陰公湯底,我飲左佢一啖湯汁,比平時泰國菜既冬陰公多左陣香味,比較特別,而且冬陰公既配菜有蔬菜,感覺好健康。不過話明係喇沙專門店,你話我先主為主又好,點都好,我都係會話呢度既喇沙湯底比較出色附上試食照兩張:
附上試食照兩張: