2019-02-28 74 浏览
今次又黎觀塘The Wave這楝新潮工厦食野,終於試左想食好耐的The Stadium,因為佢係一間特色cafe,用運動做主題,好多朋友去完都推介氣氛一流。一上到去,已經有部足球機係門口,可以比D客人等既時候玩下,見到一班上班族係到玩得興高采烈。我地兩個人好快就安排左入坐,餐廳環境好大,空間感十足,而且四周都有大電視播緊足球,好適合一班鐘意足球既人黎睇波。我地揀左兩個set dinner,首先上左個芝士龍蝦肉焗通心粉,貌相好靚而且份量大大碟,個面仲鋪左層麵包糠,中和返芝士個濃味,令整體食落冇甘膩,口感更加豐富。另一個係香煎鵝肝配松露醬雲吞,鵝肝煎得好香而且脆邊,入口已經溶溶地,真係好中意食鵝肝呀!! 意大利雲吞裡面的內汁好豐富,再配松露醬真係要比個讚,值得大家一試。因為我們都係雞冀控,所以另外我地仲叫左個水牛城雞翼,勝在醬汁夠多,食落可口。最後緊係唔少得食埋甜品,叫左個英式蘋果批,裝飾唔錯,味道亦都正常,為哩餐做左個完滿既總結。