Menu:而餐廳內部 & 望出去嘅環境真係無得輸🙈前菜:1️⃣ 生汁大明蝦球 2️⃣ 金沙涼瓜條3️⃣ 黑松露野菌爆和牛隻蝦一夾起就發現size超大隻,咬落仲好彈牙😳 雖然我唔係個鐘意食「半生瓜」嘅人,但一食就食得出廚師下咗功夫👨🏻‍🍳 呢碟涼瓜條比一般食開嘅苦味少一倍🫣 野菌則與和牛切成同差唔多大小,口感濕潤多汁,至於和牛當然十分嫩滑,肥膏約佔兩成 🐮主菜:4️⃣ 高湯蟹肉燴燕窩 5️⃣ 百花釀遼參配鵝掌 6️⃣ 香煎美國鱈魚扒7️⃣ 西班牙火腿蛋白炒菜飯 高湯蟹肉燴燕窩整體口味清淡,略帶微酸,無特別調味,主要品嚐來自蟹肉本身嘅鹹味🦀 湯頭非常濃稠,更加咗蛋白花,飲完成個人會由內而外發熱😯 遼參好Q彈,上面有約2厘米厚、已經調好味嘅蝦膠,可以一次過品嚐到兩種不同程度彈牙嘅口感🦐🥳 鵝掌炆至起膠,食完會漿住個嘴🤭呢道油脂100分嘅鱈魚扒係我嘅至愛,以油煎香,無骨而且魚肉肉質超級嫩滑,伴碟嘅係蘋果薯仔沙律,可以清一清喉嚨😌蛋白炒菜飯鑊氣十足,炒飯粒粒分明,係家用爐具絕對炒唔出嘅口感👍🏻 單靠西班牙火腿片碎已經足夠為炒飯帶來鹹味🐷 甜品:8️⃣ 桃膠生磨杏仁茶熱辣辣嘅杏仁茶味香濃、質地細滑,而桃膠口感爽滑煙韌🍵
Menu:

6️⃣ 香煎美國鱈魚扒
7️⃣ 西班牙火腿蛋白炒菜飯

甜品
8️⃣ 桃膠生磨杏仁茶

熱辣辣嘅杏仁茶味香濃、質地細滑,而桃膠口感爽滑煙韌🍵
2022-06-13