2019-02-26 603 浏览
去鰂魚涌,先發現果邊真係冇乜野好食,仲要勁難搵位。😰難得見到呢間「Kinson Burger & Bar」有啲興趣,我地9個人結果分3張枱,等左至少15分鐘先全部坐低哂。—例牌野漢堡包同意粉,見到啲意粉賣相麻麻地,都係食漢堡穩陣啲。😅未坐低已經叫定先,如果唔係實趕唔切lunch time完之前返去。—蘑菇車打芝士漢堡個包既賣相其實唔差,不過果幾條薯條就顯得有啲人丁單薄啦。🤣講返個包先,藍妹都幾Surprise佢個包會咁大隻。漢堡既肉非常重要,亦最需要功力去煮好,今次都算係藍妹最失望既一次。☹️牛肉煎到全熟,完全乾哂,一啲肉汁都冇,用叉一吉落去,肉就散開哂一舊舊。😩就算有少少蘑菇同芝士都好,都冇辦法搭救到果種又乾又鞋既口感。🤢撇除肉唔講,個包出奇地幾出色,烘得非常鬆軟,邊位仲有少少脆脆地。最後藍妹只係食哂個包同薯條,有半塊肉冇食到。😞—作為一個漢堡,就算個包整得幾好食都好,中間既配料冇辦法令人食得落口,就點都冇用。🤐
去鰂魚涌,先發現果邊真係冇乜野好食,仲要勁難搵位。😰
蘑菇車打芝士漢堡
個包既賣相其實唔差,不過果幾條薯條就顯得有啲人丁單薄啦。🤣
講返個包先,藍妹都幾Surprise佢個包會咁大隻。
最後藍妹只係食哂個包同薯條,有半塊肉冇食到。😞