2017-12-12 116 浏览
某日收到朋友邀请话想试吓呢间手工火锅,第一眼望住三个鱼字.....系唔识读嘅睇完餐牌后决定试下个$198套餐,首先前菜拣左螺肉,都几大粒几好味!不过就多左啲酱,食得多会腻。跟住就黎个汤底,第一次就试下佢个招牌鸳鸯锅,一边系麻辣一边系鲜鱼汤,似乎系普通汤底,鱼汤鲜味未见突出,麻辣汤底都几浓味而且够麻,不过嘴刁的我认为可以再辣啲!跟住黎左盘劲野就系我最喜爱嘅海鲜拼盘。拼盘有虾、龙虾仔、鱼片、蚬同鱿鱼,各款海鲜都几新鲜冇雪味,如果可以ENCORE就好啦!接住黎既系一份肉,我地拣左安格斯牛颈脊,份量都算多而且油脂分布都几适中,渌熟之后啲牛味更加出,一啲都唔肥,肉质几软,值得一试!!之后我地都点左啲配料,有蔬菜盘、萝卜蕃茄粟米、韭菜饺、丸类芝士肠同鲜腐竹等等,不过佢每样野都只会俾两件,所以至少要叫两次先觉得够食。特别推介佢嘅新鲜热辣炸鱼皮同响铃,由于系新鲜炸架所以要即食,响铃好食必推可惜又系只可以叫一次同埋得一旧,完全唔够喉丫!唔知系咪餐厅之前系网上社交平台落左广告,骤眼睇店内都几爆,所以老板同职员都几忙唔多得闲照顾我地,出现有少少漏单情况,而食物质素同份量方面我认为可以控制得更好,期望下一次再

蒜味螺肉

鱻潮招牌锅(四川麻辣拼鲜鱼汤)

跟住黎左盘劲野
海鲜拼盘

安格斯牛颈脊

任食配料

可惜又系只可以叫一次同埋得一旧,完全唔够喉丫!

手工鱼皮、响铃

唔知系咪餐厅之前系网上社交平台落左广告,骤眼睇店内都几爆,所以老板同职员都几忙唔多得闲照顾我地,出现有少少漏单情况,而食物质素同份量方面我认为可以控制得更好,期望下一次再黎帮衬时会有所改善啦
题外话/补充资料: 两人座位桌面空间比较细,基本上放左个锅同海鲜拼盘都已经冇咩位置
2017-11-30
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
海鲜拼盘