假期日子過得特別快, 兩日假期眨眼就過, 要為自己充電的方法當然要跟友人出街食好西吹下水, 這樣先有動力再為明天加油💪🏻🤩。 是日進餐的餐廳位於尖沙咀站A2 出口, 步行三分鐘就到十分方便。餐廳裝潢好有特色, 當你步入餐廳大廳時, 會經過一小段小巷, 小巷外圍有幾個鐵架, 鐵架內滿佈白色的樹葉, 而樹葉再用燈飾捆綁住, 令外型形成了幾道拱門份外高雅。餐廳座位分室外和室內, 座位與座位之間好闊落。餐廳和吧台位置採用了軍綠色, 整體令人感覺舒服。 🍬糖醋帶子幾特別的一道菜, 不是很多地方可以食到。 味道唔算太重糖醋味, 只食到芽菜的清香跟少許帶子味, 其作為頭盤前菜都算係一個幾好的選擇。 🐷慢煮加拿大豬鞍賣相相當吸引的豬鞍, 擺盤相當精緻🤩。廚師仲好細心將每件豬鞍切到細細片才上碟👍🏻。豬鞍面層再淋上磨菇汁加上蘆筍, 底層舖滿適量薯蓉幾樣食物融合一齊食相當有層次味道相當夾。不得不讚豬鞍肉汁多, 咬開有好濃豬味仲有入口即溶的感覺😋。 🐮封門牛柳配薯蓉紅酒汁擺盤相當高檔的牛柳, 雖然我唔食牛, 但見到同行友人食得好滋味就知道其味道唔錯😁。同樣地牛的肉質好腍, 份量適中, 唔會太重牛味配上紅酒汁加

🍬糖醋帶子

🐷慢煮加拿大豬鞍

🐮封門牛柳配薯蓉紅酒汁
擺盤相當高檔的牛柳, 雖然我唔食牛, 但見到同行友人食得好滋味就知道其味道唔錯😁。同樣地牛的肉質好腍, 份量適中, 唔會太重牛味配上紅酒汁加薯蓉一齊食味道有驚喜😏。

🍅蕃茄羅勒意粉
濃厚的蕃茄醬配上羅勒, 開頭以為好多蕃茄會好酸, 但食落味道估唔到剛剛好。 甜甜酸酸食落有清新的感覺令人十分開胃。

🍟黑松露醬炸薯條
常見的餐前小食, 外層脆卜卜的薯條沾上香濃的黑松露醬再配上啤酒簡直是相當適合。

💣自家製脆薯波
餐前小食薯肉十足的薯波, 味道十分香口如果鐘意食薯仔的朋友仔特別建議您點這道小食。