2006-04-09
對上一次來, 是OR第一次在這裡搞飯局, 之後試過星期一摸門釘, 今次是第2次. 心裡一早已計畫好一定要食我成日掛在口邊的羊乳餅和蒜泥白肉. 去之前上來看一看食評, 見大部份食友都讚羊乳扇, 反正未吃過, 便改變主意捨餅改扇.以為蒜泥白肉一定冇叫錯, 雖然蒜泥和汁都係好香, 但今次肉質幾乾, 有點失望. 羊乳扇並不特別香羊乳味, 唔知點解有丁點甜味, 同埋不是完全脆, 有些部分有點韌. 還是想吃羊乳餅多些. 朋友愛吃生拍黃瓜, 便叫了一個辣的. 他們應該是先放汁再放黃瓜, 所以黃瓜不夠入味, 因為太滿, 我們最初要邊吃邊拌, 過了一會再吃其餘滲入了辣味的爽黃瓜, 是好味的後半碟. 雲南臭豆腐, 應該是這裡比較貴的食物. 說貴其實只是$10, 不過只有5小粒(朋友最初以為是豆腐卜), 所以比起其他已算貴, 原來臭豆腐是由雲南空運過來的, 難怪. 我本來是不吃臭豆腐的, 但為應承了會吃,朋友才會點的, 所以也吃了兩粒. 上台時真係幾臭的, 第一粒只點了甜醬, 仍是臭, 第二粒加埋腐乳又不臭了, 真係比足面!最後點了個小鍋米線與朋友共吃, 味道不錯.埋單時店員提醒他們會於4月13日開始裝修1
最後點了個小鍋米線與朋友共吃, 味道不錯.
埋單時店員提醒他們會於4月13日開始裝修1星期, 大家唔好摸門釘啦!