2020-05-31
心血來潮想打邊爐,但係因為疫情關係,就算係自己屋企人都唔係好想打埋同一個龍,所以揀咗一人邊爐黎打!其實都係自己安心啲!我哋揀咗一間未食過嘅但馬屋!我就揀咗個麻辣火鍋!屋企人又揀養生鍋同埋蕃茄喎,佢哋話都唔錯!食肉之前睇吓啲蔬菜先,都算多選擇!特別推介下佢個唔知係墨魚丸定花枝丸,唔錯!仲有冬瓜、南瓜、芋頭、等等都好好食,夠新鮮!而且免費任飲,所以食麻辣都冇所謂!至於牛方面,我哋冇叫到最平嗰個,揀咗160幾蚊嘅澳洲穀殼餵嘅牛!目測同其他叫最普通午餐嘅牛相比,確實已經比較好但係仲有進步空間!不過一分錢一分貨,我哋覺得呢個價格會比較抵食!不過同平時啲一人火鍋都有一個同樣嘅問題!就係啲牛嘅質素係會一碟比一碟下降!睇吓下面張相就知。不過順帶一提,佢哋啲黑臀肉都幾好食,不過溫馨提示一下,就係唔好落太耐,如果唔係會好鞋!最後記住記住食埋雪糕先走!不過啲侍應都會喺last order嘅時候提大家留番啲時間食雪糕。我哋覺得個焦糖脆脆好好食!
而且免費任飲,所以食麻辣都冇所謂!