2004-02-04 4 浏览
昨天約朋友第一此到此吃飯, 點了以下菜式:小籠包-- 皮簿但易穿,湯汁多但太凍,肉味唔夠鮮,但都算幾好! 由於曾到上海一試真正南翔小籠包, 發覺香港實在沒有一間比得上, 較為出色反是深水步的一間大酒樓!!四川擔擔麵-- 很好, 麵彈呀! 湯味濃又香, 充滿花生醬等香料, 推介! 覺得好過金滿庭!火腿烤雙方-- 看過食評後去試, 發覺不外如是, 賣$60 不太值得! ?豆烤桂魚-- 水準一般, 魚都算滑, 但味濃少少, 送麵/飯的話不俗. 清炒蝦仁-- 用的應是河蝦, 爽口鮮甜, 水準和大酒樓有得比!高力豆沙-- 超正! 從來未吃過如此好味的高力豆沙, 表皮新鮮香口, 內裡軟熟, 記著留肚一試! 因一客四大件~ 環境: 如果book 到海景位, 無需搭台, 加2 分!價錢: 只是部份食品相宜, 例如小籠包, 擔擔麵同高力豆沙等!
昨天約朋友第一此到此吃飯, 點了以下菜式:
環境: 如果book 到海景位, 無需搭台, 加2 分!