2022-10-28
成日搵好嘢食嘅我,係旺角女人街搵到間唔錯嘅西餐廳。嗰度主要食牛扒同特色嘅fusion菜式。所以今日就決定去嗰到試吓😍餐廳嘅裝修好靚!好有外國嘅風味。喺嗰度食飯,好似去咗外旅行咁!超正!👍🏻🥩慢煮24小時美國榖飼牛小排🥩--呢個牛小排一定要試!廚師只係簡單調味,再將佢慢煮二十四小時!所以肉質非常鮮嫩,而且有好重嘅牛肉味!再加埋佢嘅醬汁同配菜一齊食,令到牛肉嘅鮮味更提升!🦆鵝肝二重奏🦆--鍾意食鵝肝嘅人一定要試!煎到香噴嘅鵝肝有勁濃郁嘅油香味!食落口一啲都唔覺得膻!火灸過嘅鵝肝醬醬,口感creamy。呢兩款特色鵝肝連埋脆卜卜嘅多士一齊食!口感同味道都非常好!超正😋🐓單飛雞翼 (腐乳味) 🐔--雞翼炸到勁脆,而且非常Juicy, 除咗淋左喺雞翼面嘅腐乳醬之外!廚師亦都有用腐乳黎醃雞翼。所以雞翼非常入味!呢個真係食到停唔到!🤩🍹Sparkling Ice Tea🍹--呢個味道同口感都非常特別😋檸檬茶加有汽水😋 味道唔算好甜,但有好香嘅檸檬味🍋。飲落口非常清新。岩哂夏天飲!
🦆鵝肝二重奏🦆--