依家上水人流多咗,我都比較少去呢區行街食飯難得今日探完朋友,就喺附近搵咗間餐廳食埋飯先走呢間餐廳除咗食西餐,仲有個大酒吧,所以就算唔食飯都可以喺度飲下酒傾下計見佢有個田螺套餐,就揀咗一個嚟試下除咗扒餐之外,仲有海鮮餐、沙律餐等等,選擇算係幾多同屋企人一人一份餐,個湯我揀咗羅宋湯屋企人就特別啲,揀咗酥皮龍蝦湯酥皮新鮮焗,再加上湯入面食到有少少龍蝦肉,所以個湯好鮮甜其實田螺餐嘅頭盤可以揀沙律,不過好少餐廳肯 咁有心思用田螺做頭盤,所以點都要捧場試下以頭盤嚟計,肉質算係豐厚, 下面墊咗薯蓉底餐單唔係平時嘅豬仔包,呢種餐包一定要熱辣辣食先好味,凍咗就會硬曬,所以呢款包一上枱我哋就即刻食咗佢主菜揀咗牛扒意粉牛扒偏熟少少,不過食落都唔會韌,肉味夠濃意粉烚得啱啱好,我唔鍾意食太淋嘅意粉,呢度嘅意粉硬度我覺得ok屋企人揀咗羊架羊架味道唔太騷,加咗好多蒜蓉喺上面,味道唔錯雖然係鐵板上,但係啲羊肉依然都好嫩滑跟餐有個水果茶,呢杯茶真係分量十足入面除咗本身嘅茶底,另外仲加咗提子、火龍果、西柚、檸檬等等嘅水果,十足十一個飲得嘅水果盤如果想睇住波食飯,呢度都算係一個唔錯嘅選擇
依家上水人流多咗,我都比較少去呢區行街食飯
難得今日探完朋友,就喺附近搵咗間餐廳食埋飯先走

見佢有個田螺套餐,就揀咗一個嚟試下

除咗扒餐之外,仲有海鮮餐、沙律餐等等,選擇算係幾多

同屋企人一人一份餐,個湯我揀咗羅宋湯

屋企人就特別啲,揀咗酥皮龍蝦湯

酥皮新鮮焗,再加上湯入面食到有少少龍蝦肉,所以個湯好鮮甜

以頭盤嚟計,肉質算係豐厚, 下面墊咗薯蓉底

主菜揀咗牛扒意粉

牛扒偏熟少少,不過食落都唔會韌,肉味夠濃
屋企人揀咗羊架

羊架味道唔太騷,加咗好多蒜蓉喺上面,味道唔錯
雖然係鐵板上,但係啲羊肉依然都好嫩滑

跟餐有個水果茶,呢杯茶真係分量十足

如果想睇住波食飯,呢度都算係一個唔錯嘅選擇