2017-12-15
今日同朋友去觀塘行街,所以去search下有咩好食,見呢間好似ok就book位試試,樓梯至餐廳裡面都佈置好哂聖誕節既裝飾,好有氣氛,而且入面好大,好多位,唔會坐到密麻麻跟住Set Dinner都好多選擇,有牛扒,豬扒,魚,意粉,意大利飯等等,總有一樣係岩你,最特別呢到有兒童餐,唔洗啲家長諗小朋友食得啲咩。我地就揀左大蜆意粉同西冷扒,而家新將優惠,每個Set加$1,可以揀多樣野食,我地揀左1人份青口同是日蛋糕,我問蛋糕係咩,但staff就話係隨機,冇得揀,其實有時又唔係話要揀,但都想知係咩同岩唔岩口味,之後,竟然先上既係野飲講返野食,餐湯有2款,甘荀忌廉同雜菜湯,2個都ok , 因為我本身好鍾意甘荀,所以覺得個湯好正,跟住餐包都係暖架,即刻放舊牛油入去可以溶哂,加$1青口都唔惺,有成6,7隻架到主菜,大蜆有4隻,的確好大隻,但好似比佢地放哂啲位咁,意粉份量相對好少,但意粉味道ok, 因為辣炒,少少辣好惹味,但係,炒意粉雖然係唔會淋身,但真係硬左少少跟住朋友既牛扒,佢叫左5成,切開入面係紅色,合格,但朋友一食話硬,我切左舊食,又係真喎,佢唔係過熟既鞋,硬,而係個牛扒質地係好似香口膠咁有好
到主菜,大蜆有4隻,的確好大隻,但好似比佢地放哂啲位咁,意粉份量相對好少,但意粉味道ok, 因為辣炒,少少辣好惹味,但係,炒意粉雖然係唔會淋身,但真係硬左少少跟住朋友既牛扒,佢叫左5成,切開入面係紅色,合格,但朋友一食話硬,我切左舊食,又係真喎,佢唔係過熟既鞋,硬,而係個牛扒質地係好似香口膠咁有好,但朋友話伴碟既全個Grill蒜好好味,係全碟既亮點
到最後,熱桂花蜜同白咖啡(+$5),2杯都,到是日蛋糕係栗子蛋糕,同樣
題外話,呢到啲Staff好勤快