2010-07-19
是日同朋友食lunch大家都喺灣仔返工, 於是就揀間中間位置嘅餐廳食飯, 方便大家最終決定試依間, 朋友負責book 位去到, 估唔倒會比4人位for 我哋兩人坐, 仲唔洗搭檯食到最尾, 講緊1點半咁上下, 成店食剩我哋可能係新開, 加上坐落一條唔多起眼嘅街, 所以生意一般講左一堆開場白, 入正題是日叫左兩個set lunch (芝麻醬吉列豬排配烏冬 + 雜錦魚生飯 + 燒三文魚頭)優:- 吉列豬好脆,又唔會食到成口油, 芝麻醬好味, 整體不俗- 燒三文魚頭好香口, 朋友話好腥, 但我完全唔覺 (佢第一次食, 唔慣掛)- 地方細細所以得一個女仔侍應, 但係服務態度好好, 又勤快缺:- 份量偏少, 如果係男士, 一定唔夠食所以相對價錢偏貴, 53蚊個雜錦魚生飯, 個碗其實好細,亦好淺身, even 配埋麵豉湯, 一個set應該唔夠飽- 選擇少除左刺身壽司基本嘢外, 定食就只有雜錦魚生飯同名揚配烏冬後者更係三樣都係炸嘢唔食炸嘢者真係無set 揀整體嚟講, 雖然份量少, 選擇唔多, 但係味道唔錯, 環境坐得舒服, 服務又好有機會都會再幫襯
最終決定試依間, 朋友負責book 位
去到, 估唔倒會比4人位for 我哋兩人坐, 仲唔洗搭檯
食到最尾, 講緊1點半咁上下, 成店食剩我哋
可能係新開, 加上坐落一條唔多起眼嘅街, 所以生意一般
講左一堆開場白, 入正題
優:
- 吉列豬好脆,又唔會食到成口油, 芝麻醬好味, 整體不俗
缺:
- 份量偏少, 如果係男士, 一定唔夠食
- 選擇少
除左刺身壽司基本嘢外, 定食就只有雜錦魚生飯同名揚配烏冬
後者更係三樣都係炸嘢
唔食炸嘢者真係無set 揀