2010-10-07
晚上同老婆睇完戲後嚟到觀塘APM Foot Court,係到諗緊食乜之際,見到呢間嘢都OK多人排隊,我又想試下佢同日本嗰邊會唔會差好遠,於是我哋行埋去Order嘢食然後揸揸臨揾位等開飯~~~等左20-25mins左右就有得食啦。(其實見到堆人都預左要等...So Far唔算耐囉)我們Order了2份珍寶黑椒牛肉飯和附送餐湯(我-南瓜湯、老婆-麵豉湯),我仲加多啲黑椒同加左少少蒜蓉扒汁落去,9秒9拎返埋位後就和老婆一起快速將飯和牛肉又撈又炒,為個人健康著想我倆無整飯焦,攪掂後開餐!!!珍寶黑椒牛肉飯:良,其實呢間餐廳啲鐵板都OK keep到熱度,好唔好食就真係幾睇你功力啦!(手腳慢啲都可能會令味道有偏差...)最好就坐近少少間鋪,唔係你行得返去啲牛肉分分鐘已煎到老哂甚至燶左!(呢點日本嗰間就做得好啲啦)我哋炒到2份牛肉到5~6成熟到,連飯+黑椒+蒜蓉扒汁熱辣辣食都OK惹味!餐湯:可,飲左一啖老婆個麵豉湯,覺得無咩特別。我個南瓜湯就加左啲通粉係裡面,但都唔覺有起到甚麼作用......But都好過普通西餐廳啲紅or白湯嘅......不過餐湯並唔係主打,咁嘅價錢都無咩所謂囉!得閒經過都可能會
不過餐湯並唔係主打,咁嘅價錢都無咩所謂囉!得閒經過都可能會再食,事關自己玩下鐵板燒都幾好玩丫!