2019-08-24 440 浏览
平時Lunch Time有時都會到KCC商場食飯,今次就跟同事去咗大公雞試一試!我哋一共叫咗4個餐,都免費包熱柚子茶一杯,推薦湯麵類!麻辣三寶淮山麵:原本係跟手工麵,但原來可以轉做淮山麵,比較少有可以食到,都幾足料,有牛腸、牛筋、牛肉,湯底有陣藥材味幾特別,可以再辣啲啲。菜餃花枝丸手工麵:菜餃都幾大粒幾足料,都幾入味,但花枝丸似港式墨魚丸,唔太夠口感。台式炸排骨肉操飯:肉操飯都OK但偏甜啲,炸排骨比較乾身,唔夠juicy,粉比較鹹同厚身,配埋飯食都覺得鹹,有待改善。鹽酥雞扒小腸米粉:原本都係跟手工麵,同事落order嘅時候轉咗做米粉,所以米粉就更加入味,但同樣炸雞扒都係乾身同厚粉,台灣腸仔都係有啲肥豬肉㗎啦🤣🤣間唔中幾片都OK。