2015-11-18
星期五晚收工,約左老公係荷李活睇戲,大概7點幾,好多餐廳都好爆,呢間新開就特別爆,7:30到拿60號籌,但仲係叫緊33號飛,不過為左試新野,等下都要gei….大概等左20-30分鐘,我地終於有位坐,裝修都幾靚,好多卡位,座位都算比較舒服。我地試左個$192二人餐,可以揀兩碗麵或者飯同三款小食。不過除左普通拉麵同飯,好多款拉麵都要加錢,我地加錢叫左香蔥拉麵同豬肉拉麵,小食就試左串燒雞翼同雞軟骨,炒草菇同餃子。我地幾中意拉麵個麵底,比起其他拉麵相對彈牙,湯底都算香口,唔會太油,叉燒亦都唔會太肥。小食內面我就比較中意串燒,燒得好香,燒到雞油出曬來,食落口幾爽身。至於餃子就偏燶左少少,但餡料好足,佢地話自家製,可以食得出好新鮮。我覺得呢間拉麵店小食好出色,拉麵都算比較健康,絕對可以當飯堂咁一試再試。唯一不足,可能新開,太爆,上菜時間略長,希望下次再來可以神速上菜!