2013-04-10
元朗人既消費能力可能高左,呢頭開左好多貴價西餐,有啲二三百蚊一個set都仲要坐馬路邊,我接受唔到@@許願樹由70至二三百蚊既餐都有,可以話豐儉尤人,雖然佢既裝潢比椰林閣更加求奇,但因為佢有幾款羊既主菜,所以決定一試店員無製服的,似係小店營運,坐低10分鐘水都無杯,落完餐叫佢比幾杯水,個女店員仲要話係驚我地整瀉所以落完單先比水。何以見得我地一到睇餐牌會整瀉水呢?我地又唔係小朋友,我地都無用責怪既態度叫佢比水,佢竟然係到比說話我地聽叫左2個百多元既餐,跟紅白湯同野飲另外叫左個二百幾既set,有沙律,蝦湯,野飲同house icecream紅白湯都係普通水準,而個蝦湯就有隻大蝦係面,過蝦味唔夠濃個煙三文魚沙律太鹹同太多油無論咩湯都會跟1件三角形多士,似係自家切。無跟牛油,我地亦無問,直接多直浸湯食百多元既餐有銀雪魚,幾香,正常水準另外叫左羊扒,完全無問幾成熟,黎到大約超過7成,碟上只有少許芥末同薄荷汁,追加亦只有薄荷jelly貴啲既餐叫左羊脾因為貴啲,跟薯菜既薯仔都多一舊同樣無問幾成熟煮得都好林,但兩樣羊羊味唔太香,唔濃,喜歡食羊既就覺得佢麻麻地自定鮮打雪糕好重奶,都幾滑雖然跟餐可以半價點
叫左2個百多元既餐,跟紅白湯同野飲
個煙三文魚沙律太鹹同太多油
銀雪魚,幾香,正常水準
貴啲既餐叫左羊脾
因為貴啲,跟薯菜既薯仔都多一舊
同樣無問幾成熟
自定鮮打雪糕
好重奶,都幾滑
雖然跟餐可以半價點甜品,但眼見每樣都唔係特別出色,所以無加到