2011-08-16 9 浏览
生日約埋成班朋友去食甜品放題 , 睇佢d相好似好靚好好食咁 ,點知黎啲野又細又唔好味 , 同相完全唔同 , 先講個全系列奶凍 , 因為我地都成8個人 ,所以每隻奶凍都叫左黎試 , 開頭聞下都有相對既味道 ,仲用左北海道3.6既牛奶整 , 心諗味道應該可行 ,但食落真係開始後悔(心中湧現一句歌詞「這陷阱這陷阱偏我遇上」)味道唔再講 , 難食到有d似藥水 , 果陣個食慾可以形容到跌到谷底 , 成個人著晒跳左制咁其他好味既野食就好似鵪鶉蛋咁細 . 果舊奶凍就成隻手心咁大好似擺明屈人地食淨之後要俾多d錢咁 , 食甜品都未試過食到咁唔開心 ,之後又講下佢d木槺布甸 , 睇張相就大大件 , 正常1個蛋糕既size拎到埋黎 , 細件到1個手指尾都冇既2件野 , 以為味道好都值 , 點知1咬落去乾到痴住成個口 , 咁就緊係即刻叫返杯野飲黎飲啦 , 佢d名隔離有野飲既相 , 見到d玫瑰紅棗茶好大碗又有料係入面米諗住試下 ,叫個陣都預左佢冇咁大碗 , 諗住細細碗都已經夠 ,點知佢黎1細杯喎 , 細杯都唔緊要 , 得半杯添! 真係吹佢唔漲 , 等佢成個字黎個2淡野飲 , 真係d木槺都沖唔走 , 沖唔走米叫
點知黎啲野又細又唔好味 , 同相完全唔同 ,
先講個全系列奶凍 , 因為我地都成8個人 ,
所以每隻奶凍都叫左黎試 , 開頭聞下都有相對既味道 ,
仲用左北海道3.6既牛奶整 , 心諗味道應該可行 ,
其他好味既野食就好似鵪鶉蛋咁細 . 果舊奶凍就成隻手心咁大

拎到埋黎 , 細件到1個手指尾都冇既2件野 ,
以為味道好都值 , 點知1咬落去乾到痴住成個口 ,
咁就緊係即刻叫返杯野飲黎飲啦 , 佢d名隔離有野飲既相 ,
見到d玫瑰紅棗茶好大碗又有料係入面米諗住試下 ,
叫個陣都預左佢冇咁大碗 , 諗住細細碗都已經夠 ,
等佢成個字黎個2淡野飲 , 真係d木槺都沖唔走 ,

沖唔走米叫個意大利涼粉食下 , 以為實冇死啦 ,
因為涼粉都1定係個d味 , 但食落去 , 得個黑色 , 咩味都冇
隔離個d所謂生果 , 真係要讚下佢既技術 , 可以整到咁精巧(嬌小玲瓏) ,

覺得最好食既都係個焦糖燉蛋,但係size真係細到唔敢想像
2011-08-14
庆祝纪念