2014-04-25
今日探完親戚之後就同屋企人黎左位於商場頂層既呢間日本野食晚餐,見到d相五錯,價錢又平,所以即刻決定要食!五洗等位,坐低睇左一輪餐牌就叫左十樣野,d野食黎得都幾快。首先黎既係鰻魚券壽司同炸蝦券壽司,每樣都係6件一碟,分別係38蚊同36蚊。不過五記得影相,賣相係幾好既,已為會好味,點知一食。。。 首先完全冇鰻魚既味,因為真係細舊得可憐,都算,重點係連舊飯都係凍冰冰,似係整定仲要擺左好耐咁!跟住個炸蝦券都係五好味,又係凍之餘,舊蝦五係即炸,係林哂擺左勁耐咁,同元x果d冇得比!跟住就黎左呢個炸菇,係啊媽話想食,不過十分之難食,五知點解要切到禁細粒,跟住家姐講左句:好明顯係想扮好多咁。。。。 我都有同感,食落好似食左一舊充滿油炸味同油既野入口,只有好少既菇味,我覺得佢五切到禁細會好好多!
呢個千層面一黎個樣睇落五好味,而且勁細碟,但索價四十幾蚊。好再食落係幾好味既!終於有樣野係正常!佢五算好多菠菜,裡面有d洋蔥,煙肉咁,配埋芝士五錯,而且個面軟硬焗得剛剛好。
跟住呢個都係焗既,但五係意粉,係烏冬,見幾特別,又寫住人氣推介咁就嗌左喇!又係份量五多之餘差五多要50蚊,睇落好似好好食,點知d肉醬既味淡到五知食緊咩,而且茄子得兩小條,少得可憐,個鳥冬咬口就普通,五係彈牙既烏冬,簡單黎講五好味。。。
跟住又係炸物,呢個係最難食既其中一個,蟹味完全比油炸味蓋過,冇其他味道可言,而且炸得一點都五脆口,失敗中失敗,難食!屋企人都覺得好難食!
跟住呢個係全餐飯最好味既一碟,佢有個麻醬撈埋面同三文魚一齊食,好味!個面都係彈牙有咬好,同埋因為有麻醬所以好難整得五好食!
跟住叫左焗蠔,48蚊有3隻,五好睇佢禁大隻咁,只係得個壳係大,隻蠔其實好細粒,不過好在佢個汁做得幾好,算係今餐中軟好的一味!
最後老豆未飽,就追加多個炒烏冬,食左禁多樣其實已經對味道冇咩期望,只望五好禁難食啦,好再呢個都係ok 既, 海鮮份量算多,同埋烏冬炒得幾香,都算彈牙的!
賣單一共食左45x,雖然五貴,但咁既質素覺得完全五值!
題外話係呢既服務員態度極之差,十叫9不應,見到我地張枱放滿空碟都五過黎收,但菜就不停上,放都放五落都堅持五黎收,重點係佢地係冇野做,企響到吹水!所以真係好嬲,我覺得佢地係費時煩,想我地走之後先一次過執,真係五能夠接受!落單,加水都要叫勁耐先斯斯言行過黎,我覺得個加一完全不值得比囉!所以食物味道同服務態度都係五合格呢間野!