2006-05-09 8 浏览
今晚提早慶祝母親節,o黎o左呢度食晚飯.因為人少,所以只係叫左:教化雞糟蒸鴨肝和菜戴帽教化雞係阿媽想食至訂o既,但亦都係最失望o既.碟雞好大,肉好"林",重有好多大頭菜,但味道好一般,阿媽話鹽焗雞重好食過佢,反而大頭菜就幾好食! 糟蒸鴨肝就真係黃沙肝,煮得剛剛熟,所以入口即熔,不過好似食西式鵝肝咁,食多幾件都好"漏"o架! 和菜戴帽比較其餘兩樣清淡,味道都算ok.反而我覺得酸菜(小吃)最好味,可能因為其他菜式都好漏同比較鹹,酸菜反而中和下D味道.甜品因為太飽食唔落所以冇食.服務方面,侍應禮貌欠奉(部長除外),但功夫做足,一般舊式酒樓侍應態度.如果下次再食就會試片皮鴨(大部份檯都叫),睇落都好似唔錯咁,同埋甜品!
教化雞
糟蒸鴨肝