2013-10-03 136 浏览
今日同男朋友外出食中午飯,原本想去Simply Life,不過太多人等位,所以決定去試上野。大約12點45分左右入到餐廳,唔洗等位,亦唔多食客,我地1點前就落左Order。我地分別Order左2份定食,分別係:雜錦壽司定食:(前菜)沙律、(主菜)雜錦壽司鳥冬、(甜品)布甸及(飲品)凍檸茶三文魚親子飯定食:(前菜)沙律、(主菜)三文魚親子飯、(甜品)布甸及(飲品)熱檸水首先,講下食物:前菜:只係生菜+栗米+沙律醬撈埋既沙律,唔太新鮮,味淡,仲夾雜左D水,可能係雪櫃攞出黎時已經放左陣先比客人。主菜:雜錦壽司鳥冬-如下圖(男友等到太餓食左一件),肉質唔新鮮,感覺超市買既壽司都好過佢,肉既份量正常但係飯既份量好少好少。鳥冬只係一般既醬油味鳥冬,份量正常,無特別。主菜:三文魚親子飯-整體份量足夠,三文魚唔新鮮,有微溫同埋無味,三文魚籽個質感好怪,有D一 口就可以咬破,有D係好硬,好難先可以咬開。個飯既份量過多,2個人都食唔晒。甜品:布甸-因為侍應係上主菜同時比埋個(凍)甜品我地,到我地可以食個甜品時,甜品已經暖左,我只係感覺到係花奶布甸,味道啖,口感似羅x臣系列!飲品:凍檸茶同熱檸水無特別,無問

首先,講下食物:
雜錦壽司定食
飲品:凍檸茶同熱檸水無特別,無問題~

收費係:$78/Set(凍飲加$3,另有加一服務費)
题外话/补充资料: 質素以$78/一Set計真係相當差,尤其等我男朋友個雜錦壽司定食個"雜錦壽司"時真係火都黎! :huffy: 個待應比個鳥冬我地先,話壽司整緊就有,我地望住壽司師傅同埋d侍應係咁傾,足足傾左3個幾字,到我地搵個侍應追個壽司時,佢只係不停話"整緊啦~整緊啦~"完全無幫我地追食物! :huffy: 小姐!我地就係睇住你地係咁傾,個場又唔係多客人,我唔問真係餓死都未天光!到碟壽司一到,我地以為碟壽司有幾巴閉,原來又細件、又唔新鮮,我忍唔到影相"留念"(影之前男友太餓食左一件)! :( 最後埋單我諗住簽卡,點知收錢個位侍應黑口黑面話"要比現金!"仲要多謝都無,ok!我都唔會再黎! :huffy:
2013-10-01