2007-07-18
18 July 2007 (Wed) - 午飯同一個勁鍾意食日本嘢既朋友仔黎呢度食晏,係因為我都唔太食得落,怕去啲restaurant, portion會好大食唔晒會晒嘢,但我知我一定食得晒日本嘢!可能時間尚早,好多位,然後嗰度有個大玻璃窗,觀景都唔錯,幾舒服,二人座位都唔覺迫!望下menu見到有一欄係lunch至有既mini menu,都幾得意,我見細細份咁啱晒今日冇乜胃口既我,所以二話不說就打算叫個迷你雜錦魚生飯($38),朋友仔又話要呢個mini menu既食物,老實說,佢又邊會夠食..不過佢要由得佢啦,叫咗個迷你葱吞拿魚飯($38),其實係兩人share 食,不過老實說真係麻麻,因為魚生飯啲魚生著實唔多,蛋粒同青瓜粒仲多,但係青瓜好難食,苦架...就壞~ 食到咁上下,我哋再叫多個迷你海鮮沙律($20),我覺得呢個唔錯,不過真係勁細碟,又係share食!食完晒之後,朋友仔話食雪糕,我都鍾意食,所以冇所謂,叫咗一杯綠茶,一杯豆腐味,每杯$10,都抵,所以至叫,綠茶味唔錯,幾重綠茶,唔會太甜或太奶,但係較粉...豆腐味就唔得,完全食唔到豆腐味,似冇味多啲,又粉喎...唉...不過呢度
望下menu見到有一欄係lunch至有既mini menu,都幾得意,我見細細份咁啱晒今日冇乜胃口既我,所以二話不說就打算叫個迷你雜錦魚生飯($38),朋友仔又話要呢個mini menu既食物,老實說,佢又邊會夠食..不過佢要由得佢啦,叫咗個迷你葱吞拿魚飯($38),其實係兩人share 食,不過老實說真係麻麻,因為魚生飯啲魚生著實唔多,蛋粒同青瓜粒仲多,但係青瓜好難食,苦架...就壞~ 食到咁上下,我哋再叫多個迷你海鮮沙律($20),我覺得呢個唔錯,不過真係勁細碟,又係share食!食完晒之後,朋友仔話食雪糕,我都鍾意食,所以冇所謂,叫咗一杯綠茶,一杯豆腐味,每杯$10,都抵,所以至叫,綠茶味唔錯,幾重綠茶,唔會太甜或太奶,但係較粉...豆腐味就唔得,完全食唔到豆腐味,似冇味多啲,又粉喎...唉...不過呢度既waiter/waitress 都頗友善,所以都唔錯啦,會再黎既!