2008-11-19
星期二晚上九點, 搵左銅鑼灣至平又幾多笑臉既南記試下豬腩肉小窩米線$25 豬腩肉望落好似牛展樣, 食落係豬味但淋到有d怪, 因為太肥? 以往食豬腩肉又唔覺有此情況~另外仲有d芽菜腐皮咁啦~個米線都係一早煮好再放湯啦, 淋到咁, 個湯底有dd辣, 但明明我冇叫酸辣, 個湯都會有陣酸味??!!可能因為d酸菜響湯度~大腸小窩米線$25 男友幾鍾意食呢種大腸wow, 我問佢個湯係未冇我呢個咁辣, 好奇怪地, 我倆個湯竟然一樣味, 佢既反而啖湯有陣激辛既味, 啃喉既, 我未出聲佢就問我"覺唔覺有d酸味?"P.S. 以為酸辣同辣係兩樣野, 唔知係個湯本身一定會有d酸味定係....??不過睇到碗米咁既樣胃口唔見到會大本人對食物並唔係只看外表既人, 無論外表如何不堪, 只要食落有驚喜既我都會為它歡呼, but呢度既我真係不敢恭維喇~sorry~anyway, $25一碗米線又有咁多餸, 冇錢開飯既話都可以接受既~