2021-06-28 457 浏览
依間係朋友一直想試既台灣餐廳,我都未食過,就決定一齊去trytry~由於我地5點先食lunch 😂所以仲係午市套餐🍜A餐:飯麵套餐(肉燥飯+擔仔麵) $78🍚依個套餐會包一樣小食、海藻豆腐湯、飲料~朋友加$8點杯凍豆漿(無味),而我點左杯熱桂花烏龍茶🫖不過好大既失望係碗肉燥飯啲肉燥唔夠汁,而且撈埋後,啲飯應該充滿肉燥同汁,但好乾🥲味道亦唔如預期而擔仔麵只充滿芫荽味,如果鍾意食芫荽既朋友應該會喜歡🍜E餐:排骨蒸粿條 $78🥩依碟河粉只有油,味道太淡,相較之下,排骨夠鹹度,但肥肉較多🥲🐷滷紹興香腸(套裝追加)$20🐷眾多之中,香腸味道同口感最好🍴芙蓉炸豆腐 🍴豆腐炸得有啲油,但口感不錯,配上啲燒汁,有啲似小丸子既味道🥡炸墨魚丸🥡可能係炸物,比較油啲,而味道偏鹹🌟整體而言,間餐廳比我想像中係失望🥲竟然小食既味道好過主食,位於尖沙咀黎講,價錢算抵食,但食物質素就見仁見智😔

由於我地5點先食lunch 😂所以仲係午市套餐

擔仔麵

肉燥飯

🍜A餐:飯麵套餐(肉燥飯+擔仔麵) $78
而擔仔麵只充滿芫荽味,如果鍾意食芫荽既朋友應該會喜歡
排骨蒸粿條

🍜E餐:排骨蒸粿條 $78
滷紹興香腸

🐷滷紹興香腸(套裝追加)$20
🐷眾多之中,香腸味道同口感最好
芙蓉炸豆腐

🍴芙蓉炸豆腐
炸墨魚丸

🥡炸墨魚丸
🥡可能係炸物,比較油啲,而味道偏鹹