睇相見釜飯賣相好吸引就諗著book枱食個lunch la,點知原來午市都要限時食😔感覺有啲失望,好似被人摧趕咁😪不過算啦未食過釜飯賣相又咁好,一於試下海膽三文魚釜飯個飯煮得有啲over,入面太熱😩啲三文魚熟曬,好似去左西餐廳食煎三文魚咁🥲冇左本身半生熟既質感🙈同menu張相差好遠🥴海膽更加吾洗講😪熟到有啲焦焦地,硬硬地,不過海膽味依然好濃,本身食材應該質素高😂不過煮得over左另外配料組合都有啲怪😮‍💨菠菜,冬菇本身冇問題,吾知點解加左栗子,重點系啲栗子冇整林😩食落索索聲,同成個飯既口感完全吾夾,好奇怪😖好彩前菜都有刺身,沙律,湯,正正常常咁,不過如果有茶碗蒸就好啦😔但刺身都新鮮既😂成個set $158,基於吾系咁好食,所以CP值都幾低🙈只系賣相幾打卡咁😂

海膽三文魚釜飯

2022-07-20