2006-06-17
呢個星期超累,完全冇時間同精神去寫食評,趁今日星期六睇完波有d時間,就補番d食評先!先是禮拜三,難得兩位靚女大忙人約我食飯,點都要抽時間出席,就連西班牙場波都冇睇,都幾大損失,哈哈!又係去朗豪坊,但今次好似特別多人,真奇怪。行勻成個圈,一係d餐廳唔岩口味,一係就勁多人,最後來到池記。這裡的檯的設計實在唔多實用,又放唔得多野,我個frd成晚都覺得好唔順眼。坐定定就點菜,每人叫一個餐share食,有豬軟骨飯、魚片手打魚麵、黑椒豬扒飯、瑤柱蘿蔔、炸南瓜卷和豆腐花。幾樣野都唔錯,豬軟骨有口感,蘿蔔算入味,黑椒豬扒幾多肉,不過手打魚麵就一般之後既豆腐花亦唔多滑。總括來講,食物不過不失。難得同久未露面既靚女專業人士食飯,當然會傾好耐計。幸好呢間餐廳都唔會趕客走,服務還算可以。不過呢間食肆唔知點解只收現金,本來我想盡男士既風度去埋單,點知身上得幾十蚊,真係瘀皮。